Episcopia Devei și a Hunedoarei a donat 10.000 de euro pentru Fabrica de Pian

Sala Șemineului a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva a găzduit evenimentul caritabil Fabrica de Pian. A fost un concert de pian susținut de câțiva dintre elevii Secției de Muzică din cadrul Școlii Gimnaziale I.G.Duca din Petroșani.

Micii pianiști: Darie Anastasia, Kiss Tania, Boantă Flavia, Frank Ecaterina, Gorgan Vanessa, Alexandrescu Răzvan, Boko Ligia, Neag Mihai, Kiss Levi, Stana Delia, Kutasi Zsolt, Leonte Timeea, Roșca Remus, Iacob Alexandru și Torok Radu, coordonați de profesorii Stan Adina, Ilina Camelia și Epuraș Aurelian, au interpretat cu măiestrie, cu entuziasm și cu bucuria specifică vârstei lor compoziții pentru pian din repertoriul clasic.

În încheiere, eleva Stana Delia din clasa a V-a a încântat publicul cu vocea sa, acompaniată fiind la pian de domnul Aurelian Epuraș, care, la final, a mulțumit organizatorilor, Episcopiei Devei și Hunedoarei, dar și publicului prezent în sală, pentru acest concert și pentru donațiile substanțiale făcute.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit, în primul rând micilor pianiști, dar și lui Dumnezeu, pentru talentul care l-a dat acestora, i-a binecuvântat, dorindu-le să rămână mereu în această dragoste pentru Dumnezeu, pentru oameni și pentru muzică, dragoste care să le fie călăuză în viață.

Proiectul Fabrica de pian este un proiect îndrăzneț, demarat de profesorii de pian mai sus amintiți și de tinerii pianiști în cadrul Asociației Fabrica de pian, și are ca obiective achiziționarea unui pian profesional de concert și a unor pianine moderne de studiu, pentru Școala de muzică din Petroșani.

În cadrul evenimentului cei prezenți au donat suma de 4000 de lei, iar Episcopia Devei și Hunedoarei a răsplătit și încurajat munca și talentul tinerilor interpreți prin donarea sumei de 10.000 de euro, în vederea realizării proiectului propus.

 

Colaborator

FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *