Eroii de la SALVAMONT: 3.767 de oameni salvați în prima jumătate a anului!

Informare privind activitatea Salvamont Romania pe semestrul I al anului 2017

.
Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea celor 38 de structuri judeţene sau locale salvamont din cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană din România pentru semestrul I al anului 2017 , perioadă în care serviciile salvamont au asigurat asistenţa de salvare montană cu un număr de 350 – 600 de salvamontişti, zilnic, în cele cca 120 de baze şi posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluenţă turistică mare, pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă şi pe traseele turistice alpine.

.
Astfel, în această perioadă salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină la 3.158 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, dintre acestea, 1.566 acţiuni înregistrându-se în zona alpină, restul de 1.592 de acţiuni pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă. În aceste acţiuni au fost salvate un număr de 3.767 de persoane, dintre acestea, 1.281 de cazuri au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 18 elicopterelor SMURD pentru transport către unităţile medicale specializate, iar 17 cazuri, serviciilor IML.

.
De asemenea, au fost realizate peste 27.000 de acţiuni specifice de asigurarea a asistenţei de salvare montană în cele peste 120 de baze, posturi sau refugii salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de alta natură în zona montană.

.
În cea dea doua jumătate a perioadei de referinţă structurile salvamont au asigurat asistenta de specialitate la un număr de 103 competiţii organizate în zona montană, competiţii cu caracter sportiv specifice sezonului de vară şi la care au fost înscrişi oficial cca 93.000 de participanţi, fără a fi contabilizaţi şi spectatorii.
În perioada de referinţă, prin Dispeceratul Naţional Salvamont-Vodafone, au fost primite direct sau prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112 şi redirecţionate către echipele salvamont din ţară, un număr de 1.383 apeluri de urgenţă, restul de 1775 solicitări de urgenţă fiind făcute direct structurilor Salvamont.

.
De asemenea, prin Dispeceratul Naţional Salvamont-Vodafone, au fost primite număr de 2.263 apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană, 1.530 apeluri fiind primite direct de către dispeceratele proprii ale structurilor salvamont.

.
În următoarele trei luni, corespunzătoare vârfului de sezon turistic de vară, serviciile Salvamont vor asigura asistenţa de salvare montană cu un număr de 400 – 650 de salvamontişti, zilnic, în regim non-stop, fiind deschise permanent cca 120 baze, posturi şi refugii salvamont din cele 140 existente la nivel naţional.

.
Echipele Salvamont, singurele structuri abilitate oficial si care deţin personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 iar absolut orice informaţii despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

 

Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *