PSD, Tudose și Uniunea Europeană

Vizita lui Tudose la Bruxelles a fost un eșec! La prima lui „ieșire în lume” în calitate de  premier, Mihai Tudose a fost întâmpinat de către autoritățile europene cu o atitudine rezervată, date fiind evenimentele care l-au propulsat în fruntea Executivului și, mai ales, date fiind măsurile hazardate și anti-economice cuprinse în noul program de guvernare al PSD-ALDE.

“ În timpul  vizitei de ieri, de la Bruxelles, Mihai Tudose nu a reușit, practic, să explice  partenerilor UE, pentru a fi agreată, oportunitatea și eficiența niciuneia dintre măsurile programului de guvernare. De asemenea, contrar uzanțelor, n-a fost dat niciun comunicat de presă și nici nu s-a  organizat o conferință de presă comună cu președintele CE, dl Juncker, sau cu un vicepreședinte al CE delegat în acest sens ”, a declarat europarlamentarul Radu Carp.

În disperare de cauză, Tudose a convocat ad-hoc, la Reprezentanță, presa și pe pesedista Corina Crețu, pentru a salva situația din punct de vedere mediatic. Declarațiile făcute după încheierea vizitei sunt mult diferite de cele de la plecare, care păreau a anunța un adevărat desant pentru cucerirea Europei. Tudose a vorbit, vădit marcat de răceala cu care a fost primit, despre cât de necesar îi este României ajutorul UE și cât de disponibilă este UE să ni-l acorde, în totală discordanță cu atitudinea războinică a șefului lui de partid, rămas la București. De asemenea, Tudose a promis, în declarațiile date presei la Bruxelles, că nu va gira, în mandatul său, introducerea impozitului pe cifra de afaceri, nici taxa de solidaritate, obiective prevăzute în programul de guvernare.

Oare coaliția PSD-ALDE recunoște, astfel, că a prezentat românilor, în șase luni, două programe de guvernare imposibil de aplicat și e obligat, acum, să-l facă pe al treilea?  Sau poate că Mihai Tudose, devenit neascultător mai repede decât Grindeanu, va fi remaniat? Așteptăm decizia lui Daddy…

 

 

sursa foto: news.ro/Inquam Photos

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.