Euro Sun Mining susține activitatea culturală și sportivă din Brad

Euro Sun Mining susține activitatea culturală și sportivă din Brad. Compania care intenționează să exploateze aurul de la Rovina a anunțat că va susține financiar activitatea echipei de fotbal Aurul Brad. Mai mult, compania va amenaja și terasa viitorului cinematograf din localitate.

„Sportul și cultura au fost întotdeauna metode excelente de a contribui la comunitate. Din acest motiv, Euro Sun Mining este încântat să anunțe sponsorizarea echipei locale Aurul Brad care va reprezenta municipalitatea în liga a treia după câștigarea campionatului diviziei a 4-a în acest an! Felicitări pentru această victorie mare și pentru tot efortul de a ajunge aici. În plus, o nouă contribuție de mobilier pentru terasa viitorului Cinematograf ZARAND”, arată compania Euro Sun Mining.

Compania Euro Sun Mining a depus spre aprobare planul urbanisic zonal (PUZ) pentru exploatarea aurului din Valea Rovina, unul dintre cele mai bogate zăcăminte din Europa, după ce a obținut avizul de oportunitate de la Consiliul Județean Hunedoara.

Valoarea resurselor comerciale de la Rovina era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, în 2015, când Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat licenţa.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *