EXCLUSIV! Georgeta Barabaș, AMENINȚATĂ să renunțe la candidatura pentru Primăria Deva – UPDATE VIDEO

Georgeta Barabaș, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, este amenințată pentru a nu candida la Primăria municipiului Deva. Acest lucru este recunoscut chiar de către ea, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru site-ul Replica – Info HD.

Inițial, Georgeta Barabaș a recunoscut că, într-adevăr, ar vrea să candideze la funcția de primar al Devei.

”Există dorința mea de a face lucruri bune și experiența cumulată într-o instituție publică peste 20 de ani cred că mi-ar fi de folos în administrarea unui oraș ca Deva, care are foarte multe probleme de mediu nerezolvate”, declară Barabaș, care mai susține că, dacă va alege să candideze, va fi din poziția de independentă.

Mai apoi, șefa APM Hunedoara vorbește despre presiunile care se fac asupra ei pentru a renunța la candidatură: ”Sunt presiuni și să candidez, sunt presiuni și să nu candidez. (…) Sunt atât de perverse, încât nu pot să vorbesc despre ele, pentru că nu am dovezi. Dar în momentul în care aș enumera câteva dintre ele, ar trebui să am și dovezi, pentru că cei care fac presiunile să nu candidez sunt destul de versați în mediul politic ostil românesc și local și e mai bine să nu discut despre ele.  Sunt sigură că dumneavoastră, ca niște abili jurnaliști ce sunteți, o să aflați despre ele”.

Vin aceste presiuni sub forma unor amenințări voalate?

”Categoric. Chiar directe, nu doar voalate”, mai susține Georgeta Barabaș, însă spune că, deocamdată, nu poate da exemple publice.

Și la alegerile locale precedente pentru Primăria municipiului Deva, Georgeta Barabaș și-a anunțat intenția de a candida. A renunțat să mai candideze tot în urma unor astfel de amenințări, pe care ea spune că le-ar fi primit din anturajul fostului primar al Devei, Petru Mărginean.

Reamintim că Deva are un primar interimar, ales de consilierii locali, după ce fostul primar Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în data de 24 aprilie 2017.

 

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *