Facebook anunţă măsuri împotriva reclamelor înşelătoare

Facebook a anunţat, vineri, că, a intentat, în California, un proces împotriva unei companii şi a două persoane fizice, în contextul în care depune eforturi pentru a se asigura că utilizatorii sunt în siguranţă şi pentru a combate abuzurile în platforma de reclame.

”Acestea au încălcat Termenii şi Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor şi pentru a rula reclame înşelătoare care promovau bunuri precum mărfuri contrafăcute şi pastile pentru slăbit”, se arată în comunicat.

Prin procesul intentat, Facebook îşi propune să tragă la răspundere compania ILikeAd Media International Company şi pe Chen Xiao Cong şi Huang Tao pentru crearea de malware, comiterea de acte de înşelăciune cu scopul de a-i face pe oameni să îl instaleze, compromiterea conturilor de Facebook ale utilizatorilor şi apoi folosirea acestora pentru a rula reclame înşelătoare pe platformă.

”Inculpaţii au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebrităţi, pentru a-i încuraja pe oameni să dea click pe acestea, o practică cunoscută sub numele de „celeb bait”. În unele cazuri, aceştia au folosit şi o tehnică cunoscută sub numele de „cloaking”. Prin intermediul acestei practici, inculpaţii au ascuns în mod voit adevărata pagină de destinaţie a link-ului din reclame, afişând două versiuni diferite ale acesteia: o versiune în sistemele Facebook şi o altă versiune pentru utilizatorii platformei”, se arată în comunicat.

Procesul de identificare şi tragere la răspundere a organizaţiilor şi persoanelor responsabile de „cloaking” este cunoscut ca fiind unul foarte dificil, pentru că de multe ori aceste acţiuni sunt foarte complexe şi bine organizate. Din acest motiv, până în momentul de faţă, nu au avut loc multe acţiuni legale similiare.

În cazul actual, Facebook a anunţat că a rambursat costurile utilizatorilor afectaţi şi a venit în sprijinul lor pentru a-i ajuta să îşi securizeze conturile.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *