Faptele comise de frații Gărdean s-au prescris. Procesul de dare de mită a încetat

Frații Adrian și Miron Gărdean au scăpat de acuzațiile de dare de mită în dosarul instrumentat de DNA. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ca nefondat, apelul din dosarul instrumentat de DNA, în care au fost judecați pentru dare de mită frații Adrian și Miron Gărdean. Decizia Tribunalului Hunedoara de încetare, ca urmare a prescrierii faptelor, a procesului penal rămâne astfel definitivă.

Adrian şi Miron Gărdean au fost judecaţi pentru dare de mită fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, într-un dosar disjuns din cauza penală cunoscută sub numele de “Gala Bute”.

“Respinge ca nefondate apelurile declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel împotriva sentinţei penale nr. 227/2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 4516/97/2017″, se arată în minuta publicată pe portalul CA Alba Iulia.

Frații Gărdean au fost acuzați de procurorii DNA de faptul că ar fi dat mită aproape 700.000 de lei pentru lucrări de la Ministerul Dezvoltării Regionale  și Turismului din cadrul Programului ”Schi în România”. Suma, spun anchetatorii, reprezenta 10% din valoarea plăților efectuate de minister către firma celor doi, Termogaz Company Hațeg.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *