Revoluţia digitală în sănătate şi tehnologii care pot creşte speranţa de viaţă, la evenimentul iCEE.fest: UPGRADE 100

iCEE.fest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – lansează un nou concept si brand în acest an, UPGRADE 100, iar una dintre cele mai importante 11 verticale de conţinut ale evenimentului care va avea loc la Bucureşti, pe 13 şi 14 iunie, este eHEALTH & MEDTECH.

Acum 150 de ani, un om putea spera că va trăi, în medie, 40 de ani. Azi, durata de viaţă ca medie globală este peste 71 de ani. Progresul tehnologic va duce speranţa medie de viaţă la 100 de ani, foarte curând – spun experţii.

Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Japonia – ţară puternic tehnologizată – femeile deja trăiesc, în medie, aproape 87 de ani, iar media este la aproape 84 de ani. La polul opus e Sierra Leone, cu doar 50 de ani speranţa medie de viaţă. În România, media este 75 de ani.

În context, relaţia tehnologiei cu zona medicală este importantă: toate marile companii din zona tech au făcut şi continuă să facă investiţii majore în industria medicală, de la cercetare şi până la inovaţii ce până mai ieri păreau a fi doar idei desprinse din filmele SF, iar jucătorii consacraţi în domeniu au în faţă o provocare majoră.

Printre cei peste 140 de speakeri, experţi şi autori de best-seller-uri, pe lângă sesiunile de learning oferite de giganţii Facebook şi Google, la noul iCEE.fest: UPGRADE 100 vor putea fi ascultaţi lideri şi autorităţi incontestabile din domeniul medicinei viitorului.

În acest an, conţinutul liniei de eHEALTH & MedTech – care va avea o scenă dedicată – este realizat în parteneriat cu MSL The Practice.

”Pe 14 iunie vom vedea pe scenă experţi în VR, AI, Blockchain, aplicaţii mobile şi jocuri, profesionişti care schimbă domeniul sănătăţii aşa cum îl ştim. Sunt sigură că Stream-ul de Health va fi o sursă de inspiraţie pentru toţi profesioniştii din sănătate, pentru pacienţi şi pentru fiecare persoană care vrea să afle mai multe despre democratizarea sănătăţii„, explică Angi Bolocan, Head Of Healthcare Department MSL The Practice si content manager a acestei linii speciale de conţinut.

Cine sunt experţii eHealth care vin la festival?

Walter Greenleaf este neurolog comportamental şi dezvoltator al tehnologiei medicale la celebra „Stanford University”. El va vorbi despre „Cum vor schimba Realitatea Virtuală, Inteligenţa Artificială (AI) şi tehnologia wearable îngrijirea pacienţilor”.

Cu peste trei decenii de experienţă în domeniul cercetării şi dezvoltării în domeniul medicinii digitale şi tehnologiei medicale virtuale, Walter este considerat o autoritate în domeniu.

Dr. Greenleaf a proiectat şi dezvoltat numeroase sisteme clinice în ultimii 33 de ani, incluzând produse precum:

  • Simulare chirurgicală şi vizualizare 3D medicală
  • Telereabilitare, informatică clinică şi suport clinic
  • Tehnologia de evaluare ergonomică, sistemele automate de urmărire a fazelor somnului
  • Evaluarea psihofiziologică şi simulări ale tehnologiilor de reabilitare, precum şi produsele pentru medicina comportamentală.

Alte prezentări pentru specialistii din domeniu, pe scena eHealth a festivalului vor susţine:

Dr. Nick GuldemondCe va determina succesul business-urilor sau start-up-urilor din domeniul medical

  • Dr. Nick Guldemond este profesor de îngrijire medicală  integrată şi tehnologie la Sechenov, Moscova

Jurriaan van RijswijkJocurile folosite ca medicamente sau cum pot acestea salva vieţi

  • Jurriaan van Rijswijk este fondator şi preşedinte al Fundaţiei Games for Health Europe

Zain RanaBlockchain în domeniul sănătăţii

  • Zain Rana a înfiinţat Pharmeum în 2017, după 6 ani de gestionare şi management  a unor clinici private din Marea Britanie

Vince MadaiAI pentru medicina de precizie – promisiuni şi provocări

  • Vince Madai este cercetător senior în Inteligenţă Artificială (AI) în domeniul medical, la Charité Berlin (Grupul de cercetare „Modelarea predictivă în medicină”)

Xavier PalomerRealitatea virtuală utilizată pentru tratarea problemelor emoţionale

  • Xavier Palomer Ripoll este CEO Psious, o companie ce oferă utilizatorilor servicii de realitate virtuală pentru soluţionarea unor probleme de sănătate emoţională

De asemenea, Alexandru PopescuMarket Leader CEE Health Systems la Philips, vine la iCEE.fest: UPGRADE 100 să vorbească despre cum tehnologiile digitale, în special Adaptive Intelligence, transformă sistemele de sănătate.

Noi speakeri importanţi se vor anunţa, în curând. Pentru scena specializată eHealth există bilete speciale, la preţ redus, pe site-ul oficial.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *