Festival de folk online

Un tradițional festival de folk, aduna an de an în Valea Jiului pasionații acestui gen muzical. Concurenții participau la competiție, însă, anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, festivalul va avea loc online.

Evenimentul ”Te salut generație-n blugi!”, organizat de Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, în colaborare cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Primăria municipiului Vulcan, sub forma unui festival-concurs național de muzică folk va avea loc online. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 8, iar până la data de 1 decembrie concurenții interesați să se înscrie la concursul de folk vor putea să se înscrie, completând un formular de tip ”Fișă de înscriere” ce poate fi descărcat online de pe pagina de facebook a evenimentului care trebuie transmis organizatorilor, însoțit de o înregistrare video de bună calitate, care să conțină două melodii interpretate de concurent și o scurtă prezentare a acestuia, pe adresa de e-mail: generațianblugi@gmail.com până la data de 1 decembrie 2020.

”În concurs se pot înscrie elevi de toate vârstele, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care au ca pasiune muzica folk și poezia lui Adrian Păunescu, în memoria căruia a fost inițiat acest festival. Sunt admise interpretări individuale sau în grupuri, iar categoriile de concurs vor fi diferențiate pentru învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal. Prestațiile concurenților vor fi evaluate de juriul festivalului, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 5 decembrie 2020”, a declarat prof. Dana Tacea.

Locurile I, II și III vor fi premiate, iar noutatea din acest an este faptul că se va acorda și premiul de popularitate,care va fi acordat pe baza impactului unei interpretări în mediul on line.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *