Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 08.11.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 54.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 19.800 mijloace de transport (dintre care 8.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.000 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 25.300 persoane cu 10.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 22.800 de persoane şi 13.500 de mijloace de transport (3.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.200 de persoane cu 3.900 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 43 fapte ilegale (25 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 1.070 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 15.300 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 47 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *