Festivalul Narciselor ajunge la vârsta majoratului

Festivalul Narciselor din comuna Sălașu de Sus ajunge la vârsta majoratului. În acest sfârșit de săptămână, comuna va găzdui cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Narciselor. Organizatorii îi așteaptă pe participanți cu muzică, joc și voie bună. Mii de narcise aștern un covor multicolor șI subtil parfumat. Mii de narcise sălbatice pot fi admirate de la jumătatea lunii mai până spre finalul lui iunie într-o rezervație de pe raza localității Sălașu de Sus. Peisajul unic oferit de poiana cu narcise de la poalele muntelui este prilej de festival pentru locuitorii satelor din zonă.

Poiana în care florile sălbatice acaparează câteva hectare are o poveste interesantă pentru orice turist. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare între localitățile Sălașu de Sus și Nucșoara, în apropierea Parcului Național Retezat și este o „insula preistorică”, în care cresc plante care au rezistat încă din perioada glaciară, când toata zona era o imensa taiga, aproape la fel cum este astăzi Siberia.

Odată cu apariția narciselor, în poiană se „trezește la viață” și fluturele Grilaj. Acesta nu trăiește decât cateva zile.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *