Focarul de pestă porcină ține în alertă autoritățile

Consiliul Județean Hunedoara se pregătește pentru incinerarea animalelor. Primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Hunedoara, mai exact în municipiul Vulcan. În acest sens, autoritățile județene se pregătesc cu o serie de măsuri. La nivelul Consiliului Județean Hunedoara se achiziționează „servicii de colectare, transport, incinerare și eliminare finală a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale”.

Prezentul caiet de sarcini stabilește condițiile de desfășurare a activităților specifice serviciilor de colectare, transport, incinerare și eliminare finală a subproduselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman, rezultate în urma apariției unor cazuri de deces la animale provenite din gospodăriilor crescătorilor individuali (…)”, arată documentația.

12.000 de lei este suma alocată pentru aceste servicii, în cadrul cărora se estimează o cantitate totală de 13.333,30 de kilograme.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.