Fonduri europene pentru centrele de plasament din județ

Cele patru centre de plasament din județul Hunedoara ar putea beneficia de fonduri europene. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management pentru POR, a publicat Ghidul specific pentru apelul de proiecte.

Alocarea financiară națională este de 78,78 mil. euro, din care 55,15 reprezintă contribuția FEDR și 23,63 contrapartida națională. Finanțarea proiectelor în cadrul actualului apel de proiecte se va face în ordinea depunerii acestora, doar după parcurgerea etapelor de evaluare, selecție și contractare din primul apel și în limita sumelor ce rămân disponibile.

La nivelul județului Hunedoara au fost identificate patru astfel de centre, fiind vorba de Centrul de Plasament Lupeni, Centrul de Plasament Brad, Casa familială pentru copilul cu dizabilități Hunedoara și Centrul specializat pentru copii cu dizabilități Hunedoara.

Infrastructura de servicii sociale fără componentă rezidențială se referă la centrele de zi pentru copii și la centrele de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Având în vedere obiectivul de sprijinire a dezinstituționalizării, se vor finanța centrele de zi care vor furniza servicii de suport atât pentru copii care părăsesc centrele rezidențiale, ca urmare a dezinstituționalizării, cât și pentru copii aflați în situații de risc de separare de familie din comunitate.

Apelul de proiecte este de tip non-competitiv, la nivel național, bazat pe principiul „primul venit, primul servit”. Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 01.03.2019 – 01.07.2019.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 200.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 1.000.000 euro.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.