“Gala Excelenței Hunedorene ”- ediția a II-a

În fața unui public numeros, marți după –masă, la Teatrul de Artă din Deva s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a  “Galei Excelenței Hunedorene”.

Manifestarea a fost dedicată, și în acest an, așa cum îi spune și numele, premierii  elevilor hunedoreni cu rezultate foarte bune obținute la Olimpiadele școlare desfășurate pe parcursul anului trecut, la diverse materii din programa didactică, precum și a merituoșilor dascăli din județ care i-au pregătit. Tot cu această ocazie a fost organizată și festivitatea de premiere pentru cei mai buni sportivi hunedoreni din 2017, cât și a antrenorilor acestora, atât la disciplinele olimpice, cât și la cele neolimpice, la manifestare fiind prezente mai multe oficialități locale și județene. Oficialitățile care au luat cuvântul în cadrul manifestării de la Deva i-au felicitat, deopotrivă, pe elevi și profesori, precum și pe sportivi și pe antrenori, pentru rezultatele obținute, indiferent de domeniu, și i-au asigurat de sprijinul lor pe viitor și, totodată, și-au exprimat speranța că performanțele obținute în 2017 se vor repeta, sau chiar vor fi mai numeroase, și  în perioada ce va urma.

Elevii merituoși și profesorii acestora, în număr de 55, precum și cei 56 de sportivi și antrenori cu performanțe deosebite obținute anul trecut, au fost premiați, fiecare,  cu suma de 500 de lei de persoană, valoarea totală a sumei  oferite fiind de 28.000 de lei. În plus, sportivii  și antrenori au mai fost premiați cu o sumă în cuantum de 10.000 de lei. În cadrul festivității au fost acordate și câteva premii speciale în domeniul sportului. Distincții speciale au primit  Anda Avram, sportivă paralimpică, campioană europeană și mondială la karate WUKF,  legitimată la CA Heian Deva, Mugurel Ciușcă și Ramona Enache, de la SCM Deva, desemnați cei mai buni antrenori ai anului trecut, SCM Deva și CS Pantera Neagră Petroșani, cele mai bune cluburi hunedorene din 2017, primul la categoria celor publice, iar celălalt în cadrul celor private, precum și echipei de futsal FC Autobergamo Deva, campioană națională, dar și polisportivului petroșănean Avram Iancu. Cei mai buni sportivi au fost declarați Ramona Chiss (judo, SCM Deva), la discipline olimpice, și Alexandru Preda (taekwon-do ITF, CS Pantera Neagră Petroșani) la cele neolimpice. Mai trebuie precizat și faptul că, în timpul celei de-a II-a ediții a “Galei Excelenței Hunedorene”, actorii de la Teatrul de Artă din Deva au oferit câteva momente artistice deosebite numerosului public prezent la manifestare.

 

Claudiu POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *