S-a dublat ajutorul de minimis acordat crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii

Guvernul a aprobat miercuri o Hotarâre prin care reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la 1 leu până la maximum 2 lei/kg lână comercializată.

Hotărârea modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine  pentru comercializarea lânii”.

Măsura vizează, printre altele, evitarea depopulării satelor, potrivit ministerului.

”Acordarea schemei de minimis vizează menţinerea activităţii de creştere a ovinelor, stabilizarea veniturilor şi evitarea depopulării satelor şi conduce la diversificarea producţiilor obţinute în acest sector, prin valorificarea lânii”, a informat Ministerul Agriculturii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 30 milioane lei, prevăzute de hotărâre, se asigură din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, cu încadrarea în bugetul aprobat Direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti pe anul 2019.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.