Infrastructura rutieră va fi modernizată

Mai multe străzi din municipiul Petroșani vor fi modernizate. Autoritățile locale fac demersuri pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Important de precizat este că la Petroșani aproape 80% din străzi sunt asfaltate. Este vorba de străzile Uzinei, Pomilor, Poenilor, Mărășești din municipiul Petroșani.

În total, cele cinci străzi au o lungime de 971 de metri, ale căror structură rutieră este formată din balast și piatră.

„Structura rutieră actuală este formată din piatră spartă care prezintă defecțiuni specifice drumurilor pietruite, sub formă de gropi, denivelări și făgașe fapt care împiedică desfășurarea normală a circulației și conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed”, arată documentația.

Structura rutieră se va proiecta cu îmbrăcăminte asfaltică în două straturi, dar se vor executa și lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor, racordarea drumurilor laterale și lucrări pentru siguranța circulației precum montarea de indicatoare rutiere, marcaje rutiere.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *