HARTA VACCINĂRII ANTI-COVID-19 ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA. Un val 4 al pandemiei ne prinde departe de zona de siguranță

Relaxarea restricțiilor, în ultima perioadă, a dus, din păcate, și la „relaxarea” procesului de vaccinare anti-Covid-19. Dezinteresul românilor față de vaccinare face ca tot mai probabilul val 4 al pandemiei să ne aducă multe necazuri. Simpla analiză a situației dificile în care se află deja țări cu o acoperire vaccinală net superioară României poate da măsura pericolului la care românii se expun cu bună știință.

Pentru a înțelege cât de rău stăm, vom prezenta câteva date oficiale din data de 5 august, la nivel național, dar și situația vaccinării în județul Hunedoara.

La nivel național, la orașe doar puțin peste 28 la sută din populație a primit cel puțin o doză de vaccin. În mediul rural, lucrurile stau și mai rău, procentul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin fiind de doar puțin peste 14 la sută.

Localitatea cu cea mai mare rată de vaccinare din România este comuna Dumbrăvița din județul Timiș, unde 49,28% dintre locuitori au primit cel puțin o doză de vaccin. Cea mai reticentă localitate la vaccinare este comuna Bărbulești din județul Ialomița, unde doar 0,33% dintre locuitori s-au vaccinat.

Pentru județul Hunedoara, prezentăm atât harta de acoperire vaccinală, cât și procentele de vaccinare cu cel puțin o doză pe localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.