Hațeg: Contract de peste 3 milioane de lei pentru eficientizarea iluminatului public

Autoritățile locale de la Hațeg au scos la licitație contractul de executie a lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Modernizarea, extinderea si eficientizarea sistemului de iluminat public.

„Având în vedere obiectul contractului, respectiv execuţia lucrărilor necesare în vederea modernizării, extinderii şi eficientizării sistemului de iluminat public în oraşul Haţeg, scopul, obiectivul general al proiectului este reducerea consumului de energie electrică, și implicit a cheltuielilor generate de iluminatul public, prin realizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat, ceea ce va conduce la îmbunătăţirea parametrilor cantitativi (luminanță, nivel de iluminare) şi a parametrilor calitativi (uniformitate generală și longitudinală, indici de orbire), la implementarea unui sistem de comandă și control printr-un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor, la creşterea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte, precum şi la reducerea emisiilor de CO2 printr-un consum mai redus de energie”, arată documentul.

Lucrările ce urmează a se executa sunt lucrări ce constau în modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public pe un număr de 47 de străzi, prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat stradal cu LED pe un număr de 37 de străzi; extinderea sistemului de iluminat public prin stâlpi, LEŞ şi aparate de iluminat pe un număr de 10 străzi, inclusiv cimitirul oraşului; instalarea a 22 de kit-uri panouri fotovoltaice; realizare LES 0,4 kW pentru alimentarea sistemului de iluminat public în zonele de extindere; implementarea unui sistem de management prin telegestiune care va asigura funcţionarea întregului sistem public de iluminat. Numărul total de aparate de iluminat care se vor instala este de 677 bucăți, iar numărul de stâlpi noi montaţi pe zonele de extindere este de 139 bucăți.

3.306.372 de lei este valoarea contractului. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. 20 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.