„CLEAN STATIONS” – Acțiune în stațiile C.F.R.

În această dimineață, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor C.F.R.

În judeţul Hunedoara, timp de 4 ore, peste 50 de polițiști de la structurile de transporturi, rutieră și ordine publică au derulat controale în zona a 15 stații de cale ferată.

Acţiunea a vizat depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În urma acţiunii, poliţiştii de la structurile de transporturi legitimat 68 de persoane şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale (în valoare de peste 2.500 lei), majoritatea pentru practicarea cerșetoriei, pentru consum de alcool în locuri publice, dar şi pentru murdărirea mobilierului staţiilor C.F.R.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii T.F. au identificat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Petroşani, cu privire la care au stabilit faptul că, la data de 14.09.2019, a pătruns într-un canton C.F.R. situat între staţiile C.F. Livezeni şi C.F. Strâmbuţa, de unde a  sustras  mai multe articole electrocasnice şi de uz casnic, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.500 lei.

În urma activităților întreprinse, bunurile sustrase au fost recuperate, iar faţă de cel în cauză poliţiştii vor continua cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au controlat, în zona gărilor, 66 de autoturisme şi au aplicat, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 sancţiuni contravenționale (majoritatea pentru opriri/staţionări neregulamentare, dar şi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor). Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri depășește 3.500 de lei.

Totodată, poliţiştii Biroului Rutier Brad au constatat şi o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere. Aceştia au oprit în trafic, în zona staţiei C.F.R. Brad, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Ribiţa, care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice (aparatul etilotest  a indicat, în cazul bărbatului, valoarea de 0,52 mg/l, alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii de ordine publică au legitimat şi au verificat în bazele de date 38 de persoane şi au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale (în valoare de 790 lei), majoritatea în baza Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *