Preşedinte Cartel Alfa: Pactul pentru bunăstarea românilor, propus de PSD, un document ipocrit, populist

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, consideră că ”Pactul Naţional pentru bunăstarea românilor”, propus de PSD, este ”un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetăţeni şi ignoră probleme fundamentale”. Hossu afirmă că un pact naţional care prevede respectarea unor legi deja adoptate şi care se presupune că au trecut prin filtrul consultărilor şi dezbaterilor ”arată cât de distorsionată este perspectiva politicienilor asupra procesului legislativ”.

”«Pactul Naţional pentru bunăstarea românilor», propus de PSD, este un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetăţeni şi ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare şi modificarea legislaţiei muncii şi a dialogului social. Sunt doar elemente de susţinere a unui program electoral fără susţinere financiară”, a transmis, miercuri, iderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, când vorbeşte despre “salariile românilor”, ”PSD se referă la respectarea parţială a drepturilor salariaţilor din sistemul public, lăsând ambiguu – a se înţelege că vor fi în continuare îngheţate – anumite drepturi salariale şi fără să menţioneze deloc salarizarea precară din sistemul economic, unde lipsa negocierii colective, blocată de Legea 62 a dialogului social, menţine salariile la un nivel foarte scăzut”.

”Democraţia la locul de muncă, dreptul neîngrădit al lucrătorilor la asociere şi negociere colectivă sunt elemente care determină o distribuţie echilibrată a rezultatelor economice. Lipsa acestor mecanisme în România duce la polarizare, precarizare a lucrătorilor, degradarea condiţiilor de muncă şi migraţie. În ciuda uşoarei creşteri din ultimii doi ani a ponderii salariilor în PIB, determinate de creşterile din sectorul public, în România rezultatele economice sunt distribuite dezechilibrat, o treime câtre lucrători şi două treimi către capital, când proporţia firească ar fi invers”, a mai transmis Hossu.

Lierul Cartel Alfa consideră că ”partidele politice nu arată nicio preocupare pentru modificarea actualului sistem de impozitare, profund inechitabil prin cota unică şi prin plasarea întregii poveri fiscale pe salariaţi”.

”În mod ipocrit, singura grijă a PSD-ului este de a menţine neschimbată impozitarea lucrătorilor independenţi, un sistem profund nedrept care-i împovărează pe cei cu venituri mici şi oferă în schimb înlesniri celor cu venituri mari şi foarte mari. Propunerea şi conţinutul acestui pact ascunde un fapt absurd, cu care din păcate ne-am obişnuit într-atât încât devine greu de sesizat. Un pact naţional în care să se agreeze aplicarea unor legi aflate în vigoare, adoptate de Parlament şi care se presupune că au trecut prin filtrul consultărilor şi dezbaterilor, arată cât de distorsionată este perspectiva politicienilor asupra procesului legislativ”, a mai afirmat Hossu.

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” reaminteşte partidelor politice parlamentare, atât celor de la guvernare, cât şi din opoziţie, că în cadrul UE, aşa cum prevede Tratatul de funcţionare al Uniunii, ”statele promovează dezvoltarea bazată pe o economie socială de piaţă, printr-o creştere economică echilibrată, cu un nivel înalt de protecţie şi măsuri care să realizeze justiţia socială”.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a propus partidelor semnarea ”Pactului Naţional pentru bunăstarea românilor”, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.