Hunedoara. Realitatea și statisticile de sub poleială

În ciuda asfaltului electoral pe care îl tot aruncă în ochii cetățenilor Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei din ultimul mandat, cetățenii lipsiți de speranță, alții decât propagandiștii de partid, vorbesc despre un oraș trist, îmbătrânit, cu cultură inexistentă, din care tinerii abia așteaptă să plece pentru a-și găsi un drum decent în viață. Statisticile oficiale dovedesc, din păcate, dezastrul!

Un oraș care se depopulează constant

Citim în cea mai autorizată sursă, Institutul Național de Statistică (INS) că, la sfârșitul a trei ani și jumătate din mandatul primarului pesedist, municipiul Hunedoara are cu cca. 2100 de cetățeni mai puțin decât în 2016. În fapt, perioada 2016-2019 a însemnat scăderea constantă a populației cu domiciliul în Hunedoara, cu 550 până la 860 de persoane pe an.

Scăderea populației în Hunedoara în anii „de mare grijă” a guvernelor incapabile PSD , a Consiliului Județean PSD, a primarului Bobouțanu PSD este completată de date încă și mai triste.

Mai puțini copii, mai multe decese

Natalitatea în municipiul Hunedoara a scăzut constant de la 626 copii născuți în 2016, la 474 în 2018. Se pare că hunedorenilor le este din ce în ce mai greu să imagineze în Hunedoara un viitor pentru copiii lor. Și, parcă nu era destul că sunt mai puțini copii, numărul deceselor înregistrate în municipiul Hunedoara, în acești ani de glorie pesedistă a crescut, de la 882 de persoane decedate în 2016, la 908 în 2018 (ultimul an pentru care se găsesc date oficiale).

Hunedoara a ajuns să fie sufocată de prea multă „grijă pesedistă”

Și uite așa, un oraș care începuse să se ridice pare că moare încet, sufocat de incompetența unui primar care crede că viitorul se măsoară în kilograme de bitum…

Populația școlară a municipiului Hunedoara este tot mai mică, scăzând cu peste 600 de școlari în doar trei ani de „domnie” a lui Bobouțanu, iar în perioada 2016-2018 au emigrat din Hunedoara, renunțând definitiv la „orașul plin de beculețe și chefuri istorice” condus de Bobouțanu, 132 de hunedoreni, apoi 164 de hunedoreni, apoi 174 de hunedoreni.

Casa de cultură a orașului este nefuncțională, iar unui investitor privat i-a trebuit doar un an după ce a reparat și a dat în funcțiune cinematograful Flacăra să înțeleagă că nu va avea parte de un parteneriat cu administrația locală pentru a fi un pilon de cultură în urbe și a renunțat. Cinematograful a fost închis. Gara orașului s-a închis, trenul care lega Hunedoara de Simeria a fost desființat, Hunedoara nu mai este nici măcar “capăt de linie”.

Cel mai grav declin este însă scăderea drastică a numărului de salariați din municipiul Hunedoara! În trei ani, din mandatul primarului Bobouțanu s-au pierdut peste 1100 de locuri de muncă!

Hunedoara pierde copii, tineri și vârstnici, pierde din forța sa economică și așa slăbănogită, Hunedoara pierde speranță!

Asta e Hunedoara reală, nu cea din pozele Primăriei lui Bobouțanu

Dincolo de festivismul, poleiala și osanalele promovate aproape grețos de mașina de propagandă a Primăriei, ce a făcut primarul pesedist Dan Bobouțanu, în mai bine de trei ani, pentru Hunedoara, pentru cetățenii ei? Nimic din ceea ce ar fi trebuit făcut pentru a menține, măcar începutul de relansare economică din mandatul anterior venirii lui, realizat prin instalarea în urbe a investitorului Dedeman și prin extinderea capacității fabricii de cablaje cu 500 de locuri de muncă.

Oare primarul și echipa lui cred că hunedorenii pot fi înșelați cu o amărâtă de pietonală, și aceea executată prost, cu pozele publicate de Primărie, cu câte un cancioc de asfalt turnat prin cartiere? Sau cu îmbrățișări pe scenă, la chiolhanuri publice, susținute de vedete cumpărate, dintr-un buget de sărăcie să cânte ode primarului?!
Anii din urmă au fost foarte răi pentru Hunedoara!

Dar lucrurile se pot schimba și speranța răsare din nou, căci numărătoarea inversă până la alegerile locale a început!

 

Monica PANĂ

 

foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *