Împușcat într-o acțiune de vânătoare autorizată, în zona Orăștiei

Un bărbat, din Orăștie, în vârstă de 49 de ani a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare organizată în comuna Beriu. Alicele i-au provocat răni la nivelul brațul, a umărului drept și a feței, inițial fiind transportat la Spitalul Municipal din Orăștie, apoi, transferat la Spitalul Judeţean din Deva. Potrivit IPJ Hunedoara, victima este în stare conștientă și stabilă.

„În data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 13.00, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată cu privire la faptul că, în cadrul unei acțiuni de vânătoare organizată pe fondul de vânătoare Beriu, ar fi fost rănit prin împușcare un membru vânător participant.
Echipa operativă formată din polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara și ai Serviciului Criminalistic, în urma cercetărilor la fața locului, a stabilit faptul că, în cadrul acțiunii de vânătoare organizate în baza unei autorizații emise pentru recoltarea de fazani, vulpi și șacali, la care au participat 13 membri vânători și un candidat, unul dintre vânătorii participanți, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a efectuat un foc de armă cu arma deținută legal, la vederea unui exemplar din specia fazan, ocazie cu care l-a rănit în mod accidental prin împușcare pe un alt participant la vânătoare, cauzându-i plăgi prin împușcare cu alice la nivelul brațului, a umărului drept și a feței.
Bărbatul rănit, în vârstă de 49 de ani, a fost transportat la Spitalul Municipal Orăștie și, ulterior, la Spitalul Judeţean din Deva, aflându-se în stare conștientă și stabilă.
Cu ocazia cercetărilor la fața locului, au fost prelevate probe materiale și a fost ridicată arma și muniția persoanei care a efectuat focul de armă ce a condus la rănirea bărbatului de 49 de ani”, informează IPJ Hunedoara.
Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.