ÎN MEMORIA UNUI SALVATOR

Au fost momente impresionante miercuri la Deva. Zeci de cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara au mărşăluit pe străzile din oraş în memoria unui asistent decedat din cauza leziunilor post COVID. Îmbrăcaţi în uniformele de serviciu, medici, asistenţi şi ambulanţieri au amintit trecătorilor că un salvator a plecat către cer.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă a pierdut în noaptea de 27 decembrie primul angajat în lupta împotriva noului coronavirus. Aproape 40 de persoane s-au strâns la sediul din Deva şi au păstrat un moment de reculegere. Sirenele au sunat prelung. Salvatorii s-au încolonat şi au plecat pe jos, pe străzile din municipiu către capelă. Coloana de oameni era urmată de trei autospeciale cu însemne de doliu.

Marius Sîna a fost angajat ca ambulanţier, apoi a devenit asistent medical generalist la Staţia Centrală Deva. S-a infectat cu COVID 19 şi, pentru că a făcut o formă severă, a fost internat la Spitalul Municipal Hunedoara. După două săptămâni de tratament în unitatea covid, a primit primul test negativ.  Din cauza problemelor cardiace, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pe secţia cardiologie. Afectarea post Covid a plămânilor a făcut însă ca starea lui să se degradeze. După circa o săptămână de la testul negativ, a murit în ATI, în noaptea de 27 decembrie. „Am pierdut azi un coleg drag nouă, care a muncit mult alături de noi. A fost un salvator adevărat. Nu îl vom uita. Ne va lipsi”, a spus, printre lacrimi, medicul Valeria Filimon, managerul SAJ Hunedoara-Deva.

Marius Sîna avea 53 de ani, era căsătorit şi a lăsat în urmă doi copii. Este primul angajat al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara-Deva care moare după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Pentru el, sirenele ambulanţelor au sunat îndelung o ultimă dată: în amintirea unui salvator.

 

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *