Încă un caz de coronavirus în Capitală, numărul îmbolnăvirilor crește îngrijorător

Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineaţă în Capitală, o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Bilanțiul îmbolnăvirilor a ajuns la 30.

”Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 30 – lea caz la nivel naţional. Este vorba despre o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Aceasta este a cincea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul ”Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID – 19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Cazul de miercuri este cel de-al cincilea în rândul celor care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani.
Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *