Încep lucrările pentru construirea unei școli în Hațeg

Autoritățile locale din Hațeg au emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei noi școli. Potrivit autorităților, urmează ca în cel mai scurt timp, constructorul să demareze organizarea de șantier aferent proiectului “Construire Școală Gimnazială”.

“Această școală “funcționează  într-o clădire veche, revendicată de proprietar și care necesită costuri ridicate pentru întreținere”, este caracterizată de “lipsa unui teren de sport”. În ciuda faptului că la momentul actual activează un număr de 462 de elevi (în anul școlar 2016 – 2017) sau raportat la anul școlar 2017 – 2018 un număr de 466 de elevi, capacitatea unității de înfrastructură educațională a fost previzionată pentru 504 persoane, respectiv 9 clase, câte două pentru fiecare nivel de clasă, respective 16 clase aferente I-VIII și 2 aferente clasei pregătitoare. Având în vedere imaginea de ansamblu asupra clădirii actuale în care își desfășoară în present activitatea Școala Gimnazială Ovid Densușianu, administrația publică locală a dorit să facă o schimbare în acest sens prin asigurarea unui mediu educațional adecvat care să contribuie la creșterea ratei de participare a elevilor în învățământul obligatoriu prin depunerea unui proiect de investiții cu obiectul ”Construire școală gimnazială””, arată edilii din orașul Hațeg.

14.527.615 de lei este valoarea proiectului finanțat din fonduri europene. În cadrul viitoarei infrastructuri educaționale vor activa cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu întrucât clădirea actuală este degradată și cu probleme structurale.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2021.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *