Razie a polițiștilor hunedoreni. Mai multe persoane au fost depistate deținând droguri și un șofer drogat a fost prins în trafic

Acţiune cu efective mărite în Hunedoara, pentru depistarea persoanelor care deţin şi consumă droguri, substanţe etnobotanice sau cu efect halucinogen, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă ori împotriva.

În seara zilei de 20.09.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Hunedoara, au desfăşurat o razie în municipiul Hunedoara, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Acţiunea poliţiştilor a avut drept scop depistarea persoanelor care deţin şi consumă droguri, substanţe etnobotanice sau cu efect halucinogen, precum şi prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă ori împotriva patrimoniului persoanelor fizice şi juridice.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 140 de persoane (dintre care 8 au fost conduse la sediu, amprentate şi fotografiate) şi au fost oprite în trafic, pentru control, 75 de autovehicule.

În cadrul raziei, echipajele poliţiei rutiere au acţionat pe principalele artere ale municipiului Hunedoara în vederea depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Libertăţii, din municipiul Hunedoara. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la U.P.U. Deva, în vederea recoltării de probe de sânge şi urină, pentru determinarea substanţelor psihoactive consumate. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot în cadrul raziei, au fost depistaţi 6 hunedoreni (cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani), asupra cărora au fost găsite diferite cantităţi de substanţe vegetale suspecte a avea efect psihoactiv, precum şi ustensile utilizate pentru confecţionarea de ţigări cu conţinut halucinogen (pachete cu foiţe, o pipă metalică, mărunţitoare etc.).

În aceste cazuri, poliţiştii întocmit procese — verbale de constatare, care urmează a fi înaintate (împreună cu substanţele ridicate) structurii competente, pentru continuarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.