INSEMEX, medalie de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

Cercetătorii de la INSEMEX Petroșani sunt ambasadorii, ramurii pe care o reprezintă, la nivel internațional. Activitatea specialiștilor de la cel mai prestigios institut de cercetare din țară este recunoscută la nivel internațional. Cercetătorii s-au întors cu o medalie de aur și un premiu special de la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. În perioada 11-15 aprilie 2018, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat la cel de-al 46-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva, Elveția, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

“Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, a reunit un număr de 36 de invenții din diferite domenii.In urma jurizării celor peste 1000 de lucrări prezentate la Salon, INCD INSEMEX Petroșani a obținut o medalie de aur, și un premiu special”, arată reprezentanții INSEMEX Petroșani.

La acest eveniment, INCD INSEMEX a fost reprezentat prin dr. ing. Cosmin Colda, cercetător științific gr. III, din cadrul Laboratului Echipamente Electrice Ex de Curenți Slabi, cu invenția “Sursă de impulsuri scurte dreptunghiulare programabile de curent pentru încercarea componentelor barierelor de securitate din cadrul instalaţiilor de curenţi slabi din spaţiile cu pericol de atmosferă explozivă”. Lucrarea a fost medaliată cu Medalie de Aur și premiată cu un Premiu Special din partea Turkish Patent and Trademark Office

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.