Întâlnirea ministrului Attila Cseke cu primarii hunedoreni

Finanțarea proiectelor de dezvoltare locală și prevederile Programului Național de Redresare și Reziliență au fost principalele teme ale discuțiilor pe care primarii din județul Hunedoara le-au avut astăzi cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Attila Cseke.

La întâlnirea organizată de Instituția Prefectului la Inspectoratul Școlar Județean au participat, împreună cu ministrul M.L.P.D.A, prefectul Călin Petru Marian, subprefectul Lorincz Szell, președinții  organizațiilor județene ale PNL- Vetuța Stănescu și UDMR – Iuliu Winkler iar din partea Consiliului Județean Hunedoara a fost prezent Laurențiu Nistor, președinte.

Ministrul Attila Cseke i-a informat pe reprezentanții comunităților din localitățile hunedorene despre activitatea guvernului și a ministerului, referitoare la continuarea finanțărilor proiectelor de dezvoltare locală, mai ales în infrastructura: drumuri, introducerea gazului metan și rețele de apă și canalizare.

Finanțarea de la bugetul de stat a construcțiilor de creșe în localitățile unde este nevoie de acestea și oportunitatea îmbunătățirii Codului Administrativ au fost alte două teme de interes pentru primari,  care au fost dezbătute la întâlnirea cu ministrul MLPDA.

O parte din primarii hunedoreni i-au adresat ministrului mai multe întrebări și au primit clarificări, referitoare în special la proiectele existente prin PNDL, la cele care pot fi depuse în continuare pentru finanțare de la guvern sau la prevederile PNRR, care pot veni în sprijinul investițiilor în dezvoltarea fiecărei localități, urbane sau rurale.

Reprezentantul guvernului în județul Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian, le-a transmis primarilor că, atunci când va fi nevoie,  vor avea tot sprijinul Instituției Prefectului pentru ca investițiile în dezvoltarea localităților și îmbunătățirea condițiilor de viață ale hunedorenilor să se deruleze în condiții bune, în continuare.

 

 

Biroul de presă

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.