Intensificări ale vântului, în zona Carpaților Meridionali. Partea de sud a județului sub cod GALBEN

ANM a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare de tip cod Galben, care va genera intensificări ale vântului, în mai multe județe din zona Banatului și a Carpaților Meridionali.

Județele vizate sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea, unde la rafală vântul va atinge 55-65 de km/h, iar temporar vitezele pot depăși 70-80km/h. Avertizarea este valabilă până vineri seară.

„În intervalul menționat, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în  zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h.

Notă: Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.
  În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice”, informează ANM.

 

Cod galben privind intensificări ale vântului, în sudul Banatului, al Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali, până vineri seară/ Cod portocaliu în judeţul Caraş-Severin

De asemenea, din această seară și până vineri, în jurul orelor amiezii, meteorologii avertizează că,  județul Caraș – Severin este sub cod PORTOCALIU de vânt puternic.

„Interval de valabilitate: 16 mai, ora 21 – 17 mai, ora 12
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: județul Caraș-Severin

Vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș Severin unde vor fi viteze de 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, menționează sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *