Intensificări ale vântului, până vineri dimineaţă, în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării

Meteorologii anunţă că, până vineri dimineaţă, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării, pentru judeţul Caraş-Severin fiind emis Cod galben, întrucât acolo vântul va atinge, la rafală, viteze de 60-80 de kilometri pe oră. Totodată, vineri şi sâmbătă vremea va deveni deosebit de rece şi va ploua, în special în jumătatea de sud a ţării. La munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 12.00, până vineri, la ora 10.00.

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat şi sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h”, arată ANM.

Vineri şi sâmbătă, vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a ţării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1.500 metri, vor fi precipitaţii mixte.

Totodată, de miercuri de la ora 12.00 şi până vineri, la ora 10.00, va fi Cod galben privind intensificări susţinute ale vântului, în Caraş-Severin.

„În intervalul menţionat, local în judeţul Caraş-Severin, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul judeţului, peste 90…100 km/h”, anunţă meteorologii.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *