Interdicții pe un râu unde s-a construit o microhidrocentrală

Ministerul Apelor și Pădurilor vrea să impună restricții pe mai multe râuri din țară. Potrivit documentului, pe apele incluse pe listă, nu vor mai putea fi desfășurate activități umane.

Activitățile de pe Jiul de Est și Jiul de Vest care pot provoca daune mediului înconjurător ar putea fi interzise. Ministerul Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică un document prin care se stabilesc râurilor unde este interzisă activitatea umană.

Potrivit listei publicate de Ministerul Apelor și Pădurilor, din sectoarele de excludere fac parte râurile Jiul de Est, Jiul de Vest, dar și Taia. Pe ultimul râu, respectiv Taia a fost construită o microhidrocentrală. Asociația Bankwatch a dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului. Instanța de fond a dat câștig de cauză celor de la asociația care militează pentru  protejarea mediului.

“În cadrul procesului de identificare a criteriilor de selectare și lista  sectoarelor de cursuri de apă unde se interzice sau se restricționează realizarea de lucrări și activități care pot afecta starea ecologică a apelor a fost constituit un grup de lucru între reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, ai Administrației Naționale Apele Române, Agenției Naționale de Protecție a Mediului și WWF România”, arată Ministerul Apelor și Pădurilor.

Anul trecut, Tribunalul Hunedoara a  admis cererea ONG-ului Bankwatch, privitoare la desființarea microhidrocentralei de pe râul Taia.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.