Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” se va transforma total

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea a semnat miercuri, 22 august 2018, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest contractul de finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea cu mobilier și echipamente didactice a Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” (Școala generală).

Finanțarea nerambursabilă din fonduri europene este de 10.700.000 lei (2.306.034 euro). Valoarea totală a proiectului este de 10.950.555,29 lei (2.360.033 euro), contribuția proprie a Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Deva fiind de 261.962,72 lei.

Administrația locală dorește să asigure condiții de calitate pentru elevii din învăţământul primar care învață în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” din Deva. Investiția vizează lucrări la clădirea școlii, clădirea în care funcționează sala de sport, lucrări exterioare dar și dotări cu echipamente didactice specifice.

Clădirea în care funcționează sălile de clasă va fi transformată total. Vor fi realizate lucrări  de reparații la pereții interiori, lucrări de compartimentare, realizare de pereți noi care vor avea și rol de consolidare antiseismic, finisaje interioare și exterioare, lucrări de reparații la nivelul șarpantei precum și înlocuirea elementelor degradate, lucrări la instalațiile termice, electrice, sanitare, antiefracție, racordarea la rețeaua de canalizare pluvială, înlocuirea tâmplariei existente, dotare cu mobilier și aparatură. Exteriorul clădirii școlii va beneficia de lucrări speciale pentru a împiedica intrarea apelor pluviale în interior.

În ceea ce privește clădirea sălii de sport se vor executa lucrări la nivelul pereților interiori și la exterior, anveloparea termică a clădirii, racordare la rețeaua de canalizare pluvială, înlocuirea tâmplariei existente, dotare cu mobilier și echipamente sportive.

Instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, de semnalizare în caz de incendiu, de detecție și semnalizare și alarmare la efracții, sistemul de supraveghere video, de alarmare a personalului, instalația de cablu TV, instalația de alarmare la efracție și supraveghere video etc. vor fi refăcute și modernizate, inclusiv alimentarea acestora la rețelele de utilități.

Curtea școlii va fi reamenajată: se vor realiza locuri speciale pentru copii destinate activităților recreative din pauze, alei și zone verzi, lucrări de reparații la împrejmuirea incintei, de înlocuire a zidului de sprijin din zona sălii de sport etc.

Partea de dotări din proiect o va reprezenta mobilierul destinat procesului educațional, echipamentele IT, mobilierul pentru vestiare și sala de sport, dar și amenajările exterioare (bănci, jardiniere etc.)

 

 

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.