Iohannis a promulgat legea prin care activităţile de curăţare a rezervoarelor care conţin substanţe foarte periculoase sau cancerigene sunt încadrate la condiţii speciale de muncă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru modificarea pct. 38 din anexa nr. 2 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Legea prevede că activităţile de curăţare a tancurilor şi a rezervoarelor care conţin substanţe foarte periculoase sau cancerigene din unităţile chimice sau petrochimice vor fi încadrate la condiţii speciale de muncă. Până acum erau încadrate în condiţii speciale de muncă doar activităţile de curăţare a canalelor subterane din unităţile respective.

„Activităţile din industria de armament referitoare la: fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor, precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor; fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia; operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice; delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare”, arată prevederea din legea promulgată de către şeful statului.

Senatul a adoptat proiectul pe 22 decembrie 2016, iar votul Camerei din 24 noiembrie a fost unul decizional.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *