Nici mai mult, nici mai puțin! „Doar” 13.000 de euro pentru o operație

La data de 06.09.2021, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în urma unui apel telefonic primit de mama sa, în vârstă de 80 de ani, două persoane, o femeie şi un bărbat, au încercat să o inducă în eroare cu privire la producerea unui accident rutier în care ar fi fost implicată fiica femeii. În acest context, apelanții necunoscuți  au încercat să o determine să plătească 13.000  de euro, bani necesari pentru „acoperirea cheltuielilor cu o operație la un spital privat din București”. Unul dintre apelanţi, un bărbat  care s-a prezentat ca fiind „medic”, a insistat cu privire la plata sumei de bani, cu toate că femeia  i-a comunicat că nu deţine această sumă. Vigilentă, femeia a închis convorbirea şi a apelat un alt membru al familiei, de la care  a aflat că cele relatate de așa-zisul medic nu sunt reale şi a sesizat Poliţia cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în vederea identificării autorilor.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *