Cum își distrug turiștii mașinile în Straja? Autoritățile promit parcări

Mai mulți turiști care au ales stațiunea montană Straja ca destinație turistică au plecat cu un gust amar. Oamenii sunt revoltați de condițiile de mizerie cu care sunt așteptați încă de cum ajung în parcare. Topirea zăpezilor a făcut ca parcarea din zona de agrement să se transforme într-un loc cu noroi. O turistă din Deva a plătit 75 de lei pentru a-şi lăsa autoturismul pe durata weekend-ului în parcarea staţiunii montane Straja. La plecare, femeia a avut mari dificultăţi în a-şi scoate maşina de pe terenul acoperit cu noroi, folosit pe post de parcare.

„Bătaie de joc, bătaie de joc pe o grămadă de bani în staţiunea asta: de la cazare, la mâncare, la ski-pass, toate, o grămadă de bani. Ia uitaţi cum reuşeşte un buldoexcavator să intre prin noroiul ăsta, darmite să iasă o maşină. Şi noi cu maşina 4 x 4 de-abia am ieşit. Ne-am distrus maşina şi ni se spune că ei nu au ce să facă, deşi ne indică să parcăm aici, în mizerie”, susţine autoarea filmării.

Administratorii domeniului schiabil au susţinut că noroiul este cauzat de topirea zăpezilor şi promit că vor realiza mai multe parcări în zona turistică. Până atunci, turiștii trebuie să suporte, în continuare, condițiile improprii.

“Nu este o parcare conform Uniunii Europene, dar este o parcare care ne scoate din greutățile pe care le-am avut din acest punct de vedere. Îmi doresc ca anul acesta să reușim să depunem un proiect prin care să facem 800 de locuri de parcare, jos la agrement, și 300-400 de locuri de parcare sus în stațiunea Straja, etajate pentru a nu mai exista probleme. Momentan, aceasta este situația pe care o avem. Este un disconfort acum, dar de asfaltat nu asfaltăm. O să încercăm să facem acea parcare supraetajată”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=tvQLLDOABZM

Turista din Deva susține că și-a stricat ambreiajul mașinii în timp ce făcea manevre pentru a ieși dintre nămoale.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *