ISU Hunedoara: 7 hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de terenuri agricole s-au făcut scrum într-o singură zi

Într-o singură zi pompierii hunedoreni au luptat pentru stingerea unor incendii ce au pârjolit 7 hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de terenuri agricole.

În operaţiunile de stingere au fost implicaţi 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Petroşani şi ai Gărzilor de Intervenţie Geoagiu, Baru şi Dobra. Zonele afectate de incendii se află în localităţile Roşcani, Hunedoara, Şoimuş, Vulcan, Ohaba de Sub Piatră şi Homorod. Stingerea incendiilor, generate de utilizarea focului deschis, a fost îngreunată de condiţiile meteo şi relief.

ISU atrage atenția că fermierii care lasă focul deschis nesupraveghiat în vederea curățirii terenurilor, pot fi  sancționați cu amenzi de până la 2500 de lei.

De la începutul anului, pomierii hunedoreni au intervenit în stingerea a peste 300 de incendii de vegetație uscată și litieră de pădure, iar compartiv cu anul trecut, intervențiile de stingere a incendiilor cauzate de vegetația uscată sunt în creștere.

 

Biroul de presă

 

3 comentarii la „ISU Hunedoara: 7 hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de terenuri agricole s-au făcut scrum într-o singură zi

 • 5 aprilie 2019 la 17:09
  Permalink

  Amenda trebuie sa fie mult mai mare, cel putin 50.000 lei si 5 ani de inchisoare. Chiar credeti ca le pasa lor de 2.500 lei cand ei incaseaza de 10 ori mai mult, peste 25.000 lei de la APIA pentru niste terenuri pe care nu cultiva nimic, doar de aceea le dau foc, ca sa scape de balarii si cand vine controlul sau teledetectia sa apara terenul curat ca si cand ar fi fost lucrat ca sa incaseze subventia! Ganditi-va si cate animale salbatice, insecte si albine ale apicultorilor din zona au de suferit, pentru ca la momentul cand au dat ei foc iarba verde, era deja mare si multe flori inflorite! Mariti amenzile si la inchisoare cu nesimtitii si criminalii!

  Răspunde
 • 5 aprilie 2019 la 17:23
  Permalink

  Litieră? 😄😄😄 Mama ei de tastatură!

  Răspunde
  • 5 aprilie 2019 la 22:15
   Permalink

   litieră sf [At: DEX2 / P: ~ti-e~ / Pl: ~re / E: fr litière] (Liv) 1 Lectică. 2 Strat de frunze moarte și alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure.
   Vă rog consultați DEX!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *