Jonglerii cu terenuri, prejudicii aduse bugetului local

Vânzarea unor terenuri și neîntocmirea actelor de vânzare-cumpărare a creat prejudicii bugetului local Petroșani. Un teren de peste 2000 de metri pătrați a fost tranzacționat de doi oameni de afaceri. Numai că cel care a cumpărat nu a întocmit actele, astfel că nu a achitat impozitul aferent terenului. Peste 70.000 de lei a pierdut municipalitatea de la Petroșani din neîncasarea taxelor și impozitelor aferente. Tranzacția a fost, însă, identificată de lucrătorii Serviciului de Taxe și Impozite Locale Petroșani, iar acum Primăria municipiului Petroșani s-a adresat instanței de judecată pentru a recupera prejudiciul adus de cumpărătorul terenului.

“A fost vorba de o tranzacție între doi oameni de afaceri. Cumpărătorul nu a depus actele la Serviciul de Taxe și Impozite pentru suprafața de teren de circa 2000 de metri pătrați. Avem de recuperat peste 70.000 de lei”, au declarat reprezentanții administrației locale de la Petroșani.

Terenul care face obiectul litigiului se află în zona industrială de la Livezeni. Aici, autoritățile locale de la Petroșani intenționau să realizeze un parc industrial.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *