Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică exproprierea în cazul lucrărilor de utilitate publică

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ vizează ca lucrările declarate de interes naţional sau de interes local să reprezinte lucrări de interes public major, acestea fiind indispensabile în cadrul politicilor fundamentale ale ţării în domeniul asigurării infrastructurii locale şi naţionale.

Astfel, la articolul 5 „Utilitatea publică se declară pentru lucrări de interes naţional sau de interes local”, este introdus un nou alineat care prevede că: „Lucrările care se declară de interes naţional şi traversează localităţi, drumuri judeţene, orăşeneşti şi comunale şi asigură legăturile cu municipii, oraşe şi comune, fiind necesare pentru realizarea de obiective de interes local pentru dezvoltarea infrastructurii locale, lucrările privind producţia şi distribuţia de energie electrică şi termică având ca scop utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic pentru realizarea de amenajări hidroenergetice, reprezintă lucrări de interes public major”.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *