Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni

Peşedintele Klaus Iohannis a trasmis, duinică, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni, zi specială dedicată diasporei. ”Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an”, a transmis şeful statului.

”Dragi români de pretutindeni, din ţară şi din străinătate,

Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară. În timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă”, a transmis, duminică, şeful statului.

Iohannis a afirmat că multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic.
”Vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi”, a mai transmis preşedintele.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre România post-pandemie.

”Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a încheiat şeful statului.

Începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai este aniversată Ziua românilor de pretutindeni.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.