La 10 ani, muzica i-a adus nenumărate premii

La doar 10 ani, o tânără din Petroșani, obține performanțe notabile la cele mai de seamă competiții de muzică. Este vorba despre Delia Maria Stana, elevă a Secției de Muzică a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani, care a reușit în luna iunie a acestui an să câștige Premiul I, pe categoria sa de vârstă (9-11 ani) la Festivalul de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi „Deva Music Star”.

Concursul, care s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, a adus în faţa publicului hunedorean un număr de 50 de copii și tineri talentaţi, care şi-au demonstrat calităţile muzicale pe scenă, prin cântecele pe care le-au cântat. Din regiunea Văii Jiului, dincolo de premiul Deliei Stana, un loc pe podiumul categoriei 12-14 ani, a reușit să obțină și Maria Daruia Brojban din Petrila.

Pentru Delia Stana, premiul de la Deva nu este unul singular. În palmaresul său din acest an mai figurează și alte rezultate deosebite, pe care le consemnăm cu plăcere. Astfel, pentru că nu este doar un copil cu o voce deosebită, ci și un elev pasionat de pian, la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală – Etapa zonală de la Timișoara, care a avut loc în luna martie 2019 la Timișoara, Delia Stana a obținut locul I în întrecerea rezervată muzicienilor de clasa a IV-a din Regiunea de vest a țării. La un alt concurs național, organizat tot în primăvara acestui an, la București, care a constituit chiar o etapă locală a celebrului concurs muzical internațional ”San Remo Junior”, Delia Stana s-a clasat pe locul secund. Iar în luna mai 2019, tot la Deva, micuța dar deosebit de talentata solistă Delia Maria Stana a cucerit publicul și a întrunit toate exigențele juriului de la Festivalul ”Trecut.Prezent.Viitor”, organizat de Liceul de Artă ”Sigismud Toduță” din Deva și ISJ Hunedoara, câștigând trofeul secțiunii ”Muzică de Divertisment”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *