La 7 ani se luptă cu o boală grea

Un băiețel de doar 7 ani din Lupeni se luptă cu o boală nemiloasă. Alexandru Andrei Stoica a fost diagnosticat în urmă cu 4 ani cu „Sarcom Ewing osos sacrat std IV”. Un diagnostic care a necesitat de atunci un lung șir de tratamente medicale la spitale de specialitate din Cluj și Timișoara.

A făcut chimioterapie și radioterapie la Oncologie pediatrică la Cluj și, mai apoi, un transplant de măduvă la Spitalul oncologic pentru copii de la Timișoara. Au urmat alte luni de controale și analize, în care evoluția părea să fie una favorabilă.

Din nefericire, în luna martie 2020, boala a recidivat la nivelul hemisacrului drept al corpului vertebral. Au urmat alte 7 cure de chimioterapie care nu au avut însă rezultatul scontat. Mai mult, boala s-a extins la nivelul corpului sacrat. Soluția medicilor din România a fost radioterapia, dar în urma unui număr de 17 ședințe de radioterapie, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în bine.

Alexandru are o șansă de a fi tratat și vindecat de această boală într-o clinică din Italia, identificată de părinți, unde acesta poate beneficia de tratamentul adecvat și de un nou transplant de măduvă. Din nefericire, costul cheltuielilor de spitalizare, al operației de transplant și cheltuielile de întreținere a familiei pe durata tratamentului în Italia sunt peste puterile pe care și le poate permite familia, acestea fiind estimate undeva la cel puțin 150.000 de euro.

Părinții lui Alexandru au demarat o acțiune de subscripție publică, solicitând sprijin din partea unor organizații de întrajutorare, dar și tuturor oamenilor care vor și pot să contribuie pentru a veni în sprijinul lui Alexandru. Pentru că orice bănuț e binevenit și contează în demersul familiei Stoica de a-și salva copilul, au fost deschise și mai multe conturi în care oricine poate face donații. Acestea sunt:

  • RO96BTRLEURCRT0376092801 – cont pentru donații în EURO;
  • RO54BTRLGBPCRT0376092801 – cont pentru donații în LIRE;
  • RO49BTRLRONCRT0376092801 – cont pentru donații în LEI;
  • SWIFT:BTRLRO22.

Titularul conturilor este Stoica Alexandru Andrei. Familia poate fi, de asemenea, contactată la următoarele numere de telefon:

  • 0726846604 – Stoica Elena Isabella (mama)
  • 0726003717 Stoica Cosmin Constantin (tata)

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *