La Petroșani va funcționa un centru pentru gestionarea maidanezilor

Primăria municipiului Petroșani a organizat selecția dosarelor depuse pentru cele 4 posturi contractuale de execuție vacante din cadrul Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Săptămâna aceasta va avea loc concursul și, în maxim 2 săptămâni, după ce autoritățile locale de la Petroșani vor obține autorizația de la Direcția de Sănătate Publică, adăpostul va funcționa cu propriul serviciu de ecarisaj și propriul adăpost pentru animale fără stăpân. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani susține că se va colabora cu ONG-urile care au ca și activitate acest domeniu al îngrijirii câinilor fără stăpân.

La Petroșani nu vom eutanasia niciun câine. Vom încerca pe cât posibil adopții și vom încerca să mărim și capacitatea adăpostului, acum având posibilitatea să ținem 120 de câini. Reamintesc că, la sfârșitul lunii februarie, Consiliul Local Petroșani a adoptat proiectul privind aprobarea gestionării directe a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân al municipiului Petroșani către DADPP Petroșani”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.


De asemenea, a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public, precum și caietul de sarcini. Consiliul Local Petroșani a fost forțat, anul trecut, să se retragă din ADI ”Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, din cauză că acesta nu mai funcționa după retragerea intempestivă a Consiliul Județean Hunedoara din asociere.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.