Chiriile pentru terase, reduse cu 90%

Chiriile pentru cei care dețin terase vor fi reduse. Consiliul Local, la inițiativa primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a luat decizia de a reduce cu 90% cuantumul chiriilor pentru terenul aferent teraselor sezoniere. Decizia vine în contextul în care, din cauza pandemiei de coronavirus, nu au fost deschise terasele.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2 la nivel global, precum și declararea ”Pandemiei” de către Organizația Mondială a Sănătății, în luna martie a fost instituită starea de urgență pe teritoriul României.

Una din măsurile luate a fost suspendarea activității de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. (…) Având în vedere faptul că proprietarii spațiilor comerciale care montau terase în vecinătatea acestora vor suferi pierderi mari din cauză că nu pot să le amplaseze decât după ce acest lucru va fi permis prin actele normative legate de managementul situațiilor de urgență și pentru a veni în sprijinul investitorilor locali, propun ca în acest an, chiriile pentru terenurile aferente teraselor sezoniere să fie reduse cu 90%”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *