Lacul de acumulare Gura Apei din Retezat, „poligon” de pregătire a scafandrilor salvamoniști

Scafandrii salvamontiști din întreaga țară și-au dat întâlnire la Lacul de acumulare Gura Apelor din Retezat, acolo unde până la finalul săptămânii, Salvamont Romania prin Subcomisia Scufundări organizează Sesiunea anuală de pregătire centralizată a scafandrilor salvamontiști din Romania. Evenimentul a ajuns la ediția a V-a. La acțiune participă 3 instructori și 22 de scafandri salvamontiști din județele Arad, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara și Mureș.

Acțiunea este inclusă în calendarul de formare profesională și specializare al Salvamont Romania, se adresează scafandrilor angajați și voluntari din cadrul Serviciilor Salvamont, membri ai echipelor județene de scafandri și își propune crearea unui cadru adecvat pentru schimbul de experiență dintre echipele de scafandri salvamont din țară, pregătirea continuă a scafandrilor, aplicarea procedurilor de scufundare specifice și stabilirea obiectivelor pe termen scurt și mediu ale Subcomisie Scufundări din cadrul ANSMR.

Pe lângă calificarea profesională de salvator montan, scafandrii din cadrul structurilor Salvamont dețin specializări de Rescue Diver, Cave Diver, Close Circuit (Reabreather), Tehnical Diver putând realiza scufundări până la adâncimea de 100 metri putând derula acțiuni de salvare recuperare în ape libere, lacuri montane, peșteri active, etc.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *