Liberalii se reunesc în Biroul Politic Naţional, miercuri de la ora 18.00, pentru a valida propunerea de premier

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni miercuri, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă, potrivit unui anunţ al partidului. LIberalii urmează să valideze propunerea de premier în viitorul Executiv care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri la prânz cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta în legătură cu cele trei propuneri pe care liberalii le au pentru funcţia de premier, a anunţat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Destule şanse de a fi nominalizat pentru şefia noului Executiv le are actualul premier interimar Nicolae Ciucă, potrivit surselor liberale. Alte posibile variante ar mai fi Florin Cîţu, Marcel Boloş sau Virgil Popescu.

De asemenea, Rareş Bogdan a anunţat miercuri că vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri.

Întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona de la şefia PNL, Bogdan a răspuns: „Dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *