Liceul cu Program Sportiv Cetate a câștigat cupa liceelor BIG FM la fotbal

S-a încheiat și cea de-a zecea ediție a Cupei Liceelor BIG FM, care s-a disputat la Sala Sporturilor din Deva. În finală au ajuns favoritele, respectiv Liceul cu Program Sportiv Cetate (LPS) Deva și Colegiul Tehnic ”Matei Corvin” din Hunedoara, care au oferit o partidă electrizantă.

Meci nebun, joi seară, la Sala Sporturilor din Deva, în finala celei de-a zecea ediții a Cupei Liceelor BIG FM la fotbal în sală. Față în față s-au aflat Colegiul Tehnic ”Matei Corvin” din Hunedoara, câștigătoarea ediției precedente, și eterna rivală, Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, care s-a disputat, în urma înțelegerii dintre antrenorii celor două formații, Marius Sîrbu la deveni și Sorin Cimpoca de la Hunedoara, după regulile de la futsal, cu singura diferență că s-a jucat 1+5 în loc de 1+4.

Repriza întâi a fost echilibrată, hunedorenii fiind cei care au deschis scorul, prin Caval (14), dar devenii au întors rezultatul până la pauză, intrând la cabine cu scorul de 2-1, egalând prin Mihoreanu (17), golul secund fiind marcat în ultimul minut al primei părți, dintr-o lovitură de penalitate acordată pentru 6 greșeli personale ale celor de la ”Matei Corvin”, de I. Anton. Și a venit mitanul secund, când cei de la Sportiv au marcat de trei ori în tot atâtea minute, prin Țilea (22) și I. Anton (în două rânduri, ambele în minutul 23), ducând scorul la 5-1. Apoi a fost o penalitate ratată de Matei Corvin (Kocsis, min. 26), iar Deva a făcut 6-1 (Mirică, min. 29) și a venit iureșul. Până finalul jocului s-au mai acordat zece lovituri de pedeapsă pentru greșeli personale, dintre care opt au fost ratate, dintre care cinci de către hunedoreni, care au transformat, însă, două. Au ratat, în ordine, Caval, de la Matei Corvin (30) și portarul Devei, R. Anton, în același minut, execuții imprecise mai având hunedorenii Iacob, Marinca (amândoi în min. 32) și Kocsis (34).

Deva a ajuns la 8-1, prin reușitele lui I. Anton (34) și Pieptea (35). A mai fost, apoi, un penalty ratat de I. Anton (36) și două goluri ale Hunedoarei, marcate de Kocsis (36) și Chelemen, care a transformat lovitura de la 10 metri din minutul 37. Apoi hunedoreanul Iacob (38) a mai irosit o penalitate, R. Anton, portarul Devei, apărând, astfel, cinci lovituri de pedeapsă, o ratare de la 10 metri mai având și „sportivul” I. Anton (39). Țilea (39) a făcut 9-3 pentru liceul din Deva, iar în ultimul minut fiecare echipă a mai înscris câte un gol, întâi portarul Hunedoarei, Jurca, din lovitură de pedeapsă, pentru ca, în ultima secundă de joc, Pieptea să stabilească scorul final, de 10-4 pentru LPS Cetate.

După joc, finalistele au fost premiate de către directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Lorincz Szell, și de primarul Devei, Florin Oancea. De asemenea, s-au acordat și trofeul Fair- play, care a revenit tot câștigătoarei competiției, dar și premii individuale, pentru golgheter, acesta fiind Andrei Kocsiș, de la ”Matei Corvin”, cu 8 reușite, pentru portarul turneului, care a fost Rareș Anton, precum și celui mai tehnic jucător, în persoana lui Ioan Anton, ultimii doi fiind de la LPS Cetate Deva. Locul al treilea a revenit celor de la Liceul Tehnic de Transport Feroviar ”Anhel Saligny” din Simeria, care au învins, în finala mică, cu scorul de 5-2, echipa de la Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” din Deva. Simerienii au deschis scorul prin autogolul lui Costea (5), a urmat egalarea lui Blăgăilă (9), și apoi “dubla” lui Buta, din minutele 16 și 18, pentru 3-1 la pauză în favoarea celor de la Liceul Tehnic de Transport Feroviar ”Anghel Saligny”. În partea secundă Bostan (29) și Iftene (34) au dus scorul la 5-1 în favoarea echipei din Simeria, iar scorul final a fost stabilit de Ceta (39). La competiție au mai luat parte Colegiul Național Decebal și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, ambele din Deva, precum și Colegiul Economic ”Emanuil Gojdu” din Hunedoara și Liceul Tehnologic ”Ovid Densușuianu” din Călan, echipele acestor instituții de învățământ fiind eliminate în sferturile de finală.

 

Amarildo SZEKELY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.