Destinaţiile favorite ale românilor pentru minivacanța de Sfânta Maria

Minivacanţa de Sfânta Maria este a doua vacanţă a verii pentru jumătate dintre români, relevă o analiză a agenţiei de turism Christian Tour. Cele mai căutate destinaţii în această perioadă sunt litoralul românesc, Delta Dunării, staţiunile balneo şi cele montane, dar şi litoralul bulgăresc, insulele greceşti şi Egiptul.

Angajaţii din sectorul bugetar vor avea o minivacanţă de cinci zile între 15 şi 19 august, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. Pe lângă aceştia, şi o parte din angajaţii din sectorul privat beneficiază de zilele libere suplimentare.

“Litoralul românesc este prima opţiune pentru minivacanţa de Sfânta Maria, aceasta şi datorită evenimentelor organizate la malul mării pe data de 15 august, când se sărbătoreşte Ziua Marinei. Staţiunile de la Marea Neagră sunt atât de solicitate în această perioadă încât orice cameră liberă care apare este rezervată în cel mult două minute. Este motivul pentru care hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi pline în minivacanţa de cinci zile”, afirmă directorul de comunicare Christian Tour, Raluca Hatmanu.

Pe locul al doilea în topul căutărilor este Delta Dunării, unde, de asemenea, gradul de ocupare se apropie de 100%. Pe zona de turism intern, câştigă foarte mult teren staţiunile balneare, care sunt căutate în această perioadă pentru relaxare şi mai puţin pentru tratament. La fel de căutate sunt şi staţiunile montane şi zonele agroturistice.

Tot litoralul reprezintă prima opţiune a turiştilor români şi când vine vorba despre destinaţii externe. Astfel, Bulgaria, insulele greceşti şi staţiunile din Egipt sunt în topul căutărilor pentru minivacanţa de Sfânta Maria. În Bulgaria, sunt alese hotelurile de 4 şi 5 stele cu all inclusive din staţiunile Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, unde preţul pentru o noapte porneşte de la 28 de euro de persoană şi ajunge la 75 de euro de persoană.

Grecia este, de asemenea, extrem de solicitată în această perioadă, iar mulţi turişti profită de ofertele last minute pentru a pleca în minivacanţă. În ceea ce priveşte tarifele, acestea pornesc de la 133 de euro de persoană, sumă care asigură şapte nopţi de cazare fără mic dejun la o vilă în Parga.

“Egiptul este o altă destinaţie foarte căutată, de aceea Christian Tour a decis să introducă încă un zbor săptămânal de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti către această ţară. Astfel, agenţia de turism operează în prezent trei zboruri de pe Otopeni: două către Hurghada şi unul către Sharm-el-Sheikh”, a adăugat Raluca Hatmanu.

A crescut şi interesul turiştilor pentru circuite culturale, Istanbul fiind cea mai solicitată destinaţie. De asemenea, în minivacanţa de la sfârşitul acestei săptămâni, mulţi români vor călători în circuite în Ţările Scandinave, Italia, Cappadocia (Turcia), Croaţia sau Austria.

Christian Tour este cel mai mare operator de chartere din România, fiind condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel. Touroperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 67 de milioane de euro.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *