Lucian Heiuș (PNL) despre programul PSD: Iresponsabil și periculos!

Lucian Heiuș, deputat și președinte al PNL Hunedoara, a criticat, punct cu punct, programul de guvernare al PSD, modificat cu ocazia votului de învestitură a noului Guvern.

Heiuș spune că impozitul pe cifra de afaceri pe care PSD vrea să-l introducă de la 1 ianuarie 2018 reprezintă „un risc major și este cel mai mare atac împotriva capitalului străin.” „Circa 48 la sută din veniturile pe care ANAF le colectează din taxe și impozite sunt de la multinaționale ori firme cu capital străin. Există riscul ca toate acestea să se retragă din România.”

De asemenea, președintele PNL Hunedoara a criticat și taxa de solidaritate pe care Guvernul PSD vrea să o introducă. „Această taxă de solidaritate este împotriva oamenilor harnici și vrea să-i pedepsească pe cei care câștigă mai mult. PSD intentionează ca, peste o anumită limită a veniturilor, pe care nu o știm încă, tot ceea ce depășește să se impoziteze în plus cu zece la sută”. Tot Lucian Heiuș afirmă: „ Personal, aș fi susținut o taxă de solidaritate pe pensiile speciale. Adică toate pensiile care depășesc suma de 5000 de lei să fie impozitate.“

De asemenea, Heiuș a criticat și intenția PSD de a introduce impozitul pe venitul global, despre care spune că „va crea haos, timp pierdut, cozi interminabile la ghișeele unde se vor depune declarațiile de venit.”

“La audieri, în comisii, ministrul de finanțe, a spus în clar că se intenționează modificarea pilonului 2 de pensie. Este vorba de 40 miliarde de lei, banii noștri, ai tuturor și este o bătaie de joc să-i folosească statul după bunul plac.” –  a mai spus Heiuș.

Salariul minim vor să-l crească artificial, la 2000 lei. Ca efect imediat, susține Lucian Heiuș, 30%  dintre firmele mici se vor închide pentru că nu vor putea să suporte să plătească cu suma asta un muncitor necalificat. De ce face PSD asta? Ca să jupoaie firmele, cu impozite și mai mari.”

„Despre legea salarizării nu putem spune decât că este o țeapă care s-a dat la un milion două sute de mii de bugetari. În fapt, salariul net al fiecărui salariat va scădea cu 23%.” – a afirmat președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș.

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *