Ludovic Orban: „Nu putem accepta ca PSD să-şi bată joc de ţara asta şi să conducă România spre nicaieri”

Premierul Ludovic Orban a reiterat, duminică, la Iaşi, ideea că amendamentele aprobate de PSD la rectificarea bugetară vor fi corectate în Parlament, dar anunţă că Executivul este pregătit pentru orice situaţie, astfel âncât să împiedice PSD ”să facă rău României”. ”Nu putem accepta ca PSD să-şi bată joc de ţara asta şi să conducă România spre nicăieri”, a afirmat premierul, precizând că amendamentele votate ar duce ţara spre faliment.

„PSD este un partid aflat în delir care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în Comisia de buget-finanţe, unde PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Nu putem sta cu mâinile încrucişate şi nu putem accepta ca PSD să-şi bată joc de ţara asta”, a afirmat, duminică, Ludovic Orban, la Iaşi.

Orban a reiterat ideea că nicio altă formaţiune politică nu a girat aceste modificări la rectificarea bugetară şi a precizat că Executivul va încerca să modifice aceste amendamente în Parlament.

„Suntem pregătiţi şi pentru orice altă situaţie, astfel încât să împiedicăm ca PSD să facă rău României. Ecourile acelei faimoase şedinţe a Comisiei de buget-finanţe, ecourile negative, se văd în toată lumea şi avem un feedback foarte, foarte îngrijorător. Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli suplimenare de 6,5% din PIB şi, în acelaşi timp, a modificat plafonul maxim de îndatorare, de la 44% la 40%. A generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinera acestor cheltuieli. A pus bazele unui faliment. Nu putem accepta ca PSD să-şi bată joc de ţara asta şi să conducă România spre nicaieri”, a mai declarat Orban.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Printre amendamentele votate este creşterea punctului de pensie cu 40%, nu 14% cum a propus Guvernul, dar şi alte cheltuieli.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.