Ludovic Orban: Obiectivul meu este ca în maxim 5 ani România să depăşească PIB-ul pe cap de locuitor mediu la nivel european

Premierul Ludovic Orban susţine că îşi doreşte ca, în următorii cinci ani, Produsul Intern Brut al României şi venitul românilor să depăşească media la nivel european, el promiţând investiţii în infrastructura de transport, sănătate, comunicaţii şi în toate domeniile importante.

„Suntem în curs de elaborare a programului de relansare economică, în perioada post-COVID, care în mod clar are mai mulţi piloni de sprijin. (…) Obiectivul meu este ca în maxim 5 ani România să depăşească Produsul Intern Brut pe cap de locuitor mediu la nivel european şi venitul mediu pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor.

El a subliniat disponibilitatea Guvernului de a susţine „creşterea accelerată” a investiţiilor publice în infrastructura de transport, energetică, de sănătate, de comunicaţii „şi în toate tipurile de infrastructură care asigură suportul dezvoltării economice”.

Orban a afirmat că majorarea PIB şi a veniturilor cetăţenilor se poate baza „pe piloni foarte solizi” care nu se regăsesc în politicile economice ale fostului guvern, care au constat în „tratamentul grosolan de multe ori faţă de investitori, neglijarea investiţiilor şi a funcţionalităţii instituţiilor care asigură o piaţă corectă pentru companiile care activează în România”.

Orban a arătat că Guvernul intenţionează să investească 40 de miliarde de euro în infrastructura de transport rutier şi feroviar, dar şi prin dezvoltarea infrastructurii aeroportuare în Bucureşti şi în alte oraşe. În ceea ce priveşte navigabilitatea Dunării, premierul a susţinut că lucrările pentru acest lucru sunt „fundamentale” şi pot contribui la punerea în valoarea a importanţei geo-strategice a României.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.